Menu Zavřeno

2011-09-11 Třetí rodinné setkání v arboretu Křtiny

Ahoj Chlapi. Třetí rodinné setkání v arboretu Křtiny, tentokráte podzimní, je připraveno. Uskuteční se v neděli 11.9.2011. Začátek ve 14.00. Program bude následující:

Ve 14.00 se setkáme u vstupu do arboreta.Kdo bude mít zájem, zúčastní se exkurze s výkladem, který zajistí má žena. Kdo si bude chtít užít romantiky, projde si arboretum sám.Terén je vhodný i pro kočárky. Připraveno bude i ohniště, proto si nezapomeňte vzít nějaké buřty a jiné dobroty na opékání. Malý dobrovolný příspěvek bude vítán. Poslouží k pokrytí nákladů za „pronájem“ arboreta. (Pozn. Jestli někdo dokážete zajistit pěkné počasí, tak ho zajistěte, nicméně v arboretu je krásně při jakémkoli počasí. Tak se patřičně oblékněte.) Arboretum se nachází na hlavním tahu mezi Křtinami a Jedovnicemi. Nelze přehlédnout – hájenka, rybník, okolo silnice dřevěný plot. Parkovat se dá u hájenky, kde je vstup do arboreta. Z Brna se sem dá přijet i autobusem a to od Kauflandu na Staré Osadě, zastávka přímo u arboreta. Směr je Ochoz, Křtiny, Jedovnice – spoj č. 201

Pro ty, kdo by chtěli výlet i na dopoledne přidávám několik typů.

  • Rudice – expozice ve větrném mlýně (architektura, výzkumy rudického propadání a jeskynního systému)
  • Rudické propadání (cca 1 km za arboretem ve směru od Křtin na Jedovnice za esíčkem)
  • Josefovské údolí – Býčí skála a opravená pec Františka včetně expozice tavby železa (od ní kousek směrem na Adamov penzion u Kola – příjemné posezení a dobře vaří)
  • Památník K.H.Máchy – z Josefovského údolí směr Blansko, na začátku obce na autobusové točně zaparkovat, pěšky k lesu a k pomníku, příjemná procházka a výhled do okolí.
  • Jeskyně Výpustek, 2 km směrem od Křtin na Adamov.
  • A samozřejmě Křtiny s barokním kostelem.
  • Komu to nestačí má k dispozici celý Moravský kras.

Na závěr prosbička, dejte mi nezávazně vědět, kolik vás asi přijede a to na e-mail: horacek.buk@seznam.cz. Mobil 724370154 využijte v případě, že se náhodou ztratíte.

Já i moje žena se na Vás těšíme.
Přejeme Vám pokoj v Kristu.
Pavel a Ivana Horáčkovi

Foto: Luboš Imramovský (pro zobrazení klikněte na obrázek)